Sakal Ekimi Nedir?

Sakal ekimi erkeklerin sakal ve bıyık bölgesini kapsayan alandaki seyrek kılların olduğu ya da hiç kılın olmadığı yerlere saçlı bölgeden alınan kıl köklerinin nakli ile gerçekleştirilir. Sakal ekimi işlemi FUE ekim yöntemi adı verilen bir yöntemle uygulanmaktadır. Bu yöntemde hastanın donör bölgesinden tek tek alınan kıl kökleri sakal bölgesine nakledilir. FUE ekim yönteminin kullanılmasının başlıca nedenleri arasında işlemin ardından herhangi bir iz kalmamasıdır.

Sakal Ekimi Süreci Nasıldır?

Saç ekiminde olduğu gibi sakal ekimi sırasında da vücuttan başka bir alandan alınan kıl kökleri sakal bölgesindeki sorunlu alana nakledilerek kişinin sakalları oluşturulur. Köse denilen yani sakalı hiç çıkmayan kişilerde de, sakalı seyrek olan kişilerde de bu estetik uygulama sayesinde sakal ekimi yapılabilir. Seyrek sakallar için erkekler genelde sakal ekimi yaptırmak istemektedir. FUE tekniği kullanıldığı için son derece konforlu bir şekilde sakal ekimi yapılır. Bu teknikle dökülme özelliği olmayan bölgelerden alınan kıl köklere sakal bölgesine ekilir.

Sakal Ekimi

Tedavi Özeti

Bu içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı bilgi için WhatsApp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Operasyon Süresi

6 - 8 saat

İyileşme Süresi

1 - 2 Hafta

Randevu Süreci

1 hafta

Anestezi

lokal anestezi

Hormonal rahatsızlık yaşayan ya da kalp ve şeker hastalıklarına sahip kişilerde sakal ekimi yapılıp yapılamayacağına doktor muayenesinin ardından karar verilebilir.

Sakal Ekimi Kimlere Yapılmalıdır?

Sakal ekimi hiç sakal çıkmamış, sakallarının seyrekliğinden yana şikayeti olan ya da sonrasında bir yaralanma nedeni ile bir bölgede sakallarını kaybetmiş kişilere uygulanabilir. Yara ve yanık izlerinin kapatılmasında da etkilidir. Kişinin Sakal ektirmek için 22 yaşına kadar beklenmesi önerilir. Hormonal rahatsızlık yaşayan ya da kalp ve şeker hastalıklarına sahip kişilerde sakal ekimi yapılıp yapılamayacağına doktor muayenesinin ardından karar verilebilir.

Sakal Ekiminden Sonra Neler yapılmalı?

Sakal ekim işleminin ardından kişi taburcu edilir. Sakal ekiminin ardından 1 ile 3 gün içerisinde sakal ekimi yapılan merkezde ilk yıkama gerçekleştirilir. İlk yıkama işlemine kadar hastanın ekim yapılan alanı özenli bir şekilde koruması gerekmektedir. Hasta ilk yıkama işlemine kadar sakal bölgesine su temas ettirmemeli ve yıkamamalıdır. Bunun haricinde parfüm, kolonya benzeri maddelerde temas ettirmemelidir. Tütün ürünleri, alkol gibi zararlı maddelerden ilk 1 haftalık sürede kesinlikle kullanmamalısınız.

Ekim işleminin ardından kişiden kişiye değişmekle birlikte şok dökülme adı verilen bir süreç yaşanmaktadır. Bu süreç ekimin ardından 30 ile 90 gün arasında oluşabilmekte ve ekimi gerçekleştirilen kıllar dökülmektedir. Şok dökülme olağan bir şeydir ve telaş edilmemesi gerekir. Sakal ekimi sonucunda tam anlamıyla istenilen sonuca ulaşılması ortalama 6 ile 9 aylık bir süreçte oluşmaktadır. Bu süreci kısaltabilmek kişinin elindedir. Doğru bakım ve hijyen ile iyileşme süreci daha sağlıklı işlemektedir.

Sık Sorulan Sorular

Sakal ekiminde, ekilecek olan sakal kökleri mikro FUE yöntemi ile kişinin kafa arkasından ya da hastanın durumuna göre sakalın yoğun bulunduğu boyun ve çene kemiklerinin etrafından alınır.

Belli bir süreliğine sakal ekimi yapılan bölgede, ekilen kökler geçici bir süre dökülme periyoduna girecektir. Hastalar bu dönemde ekilen sakal köklerinin %50-80’nine kadar kayıp yaşayabilirler. Ancak 3. Ve 4. Ay itibariyle bu ekilen sakallar tekrardan çıkmaya ve uzamaya başlayacaktır.

Konu ile alakalı detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Son Yorumlar

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    TOP